Fiber

Samtliga inlägg är införda av Anders Berglund Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  
 
18-06-08
Info från Eddie Backlund
Grävningarna är klara och all slang är i backen. alla luftledningar klara, tror att det bara är en del av Övsjö som inte är fiberblåst. I Håsjö saknas det fiber in till teknikstation från brunnen någon meter utanför. Sedan kan det vara någon svetsning som inte är gjord till någon fastighet.


18-07-12
Info från Eddie Backlund
De senaste som jag lyckats få info om är att Telia inte hade beställt utrustning till teknikstationen i Valla på grund av att den ska ha funnits med på en rivningslista. Kopparnätet ska ju rivas och där fanns ju stationen med naturligtvis. Som jag förstått det nu så har man börjat prata med varandra på Telia och detta inte ska vara något problem längre. Men det händer ju troligtvis ingenting förän efter semestern. All grävning är klar och all slang är i backen i hela systemet. De som inte är blåst fiber, är delar av Övsjö. Det ska även vara svårt att få tag på fiber, stor bristvara tydligen. Det bör ju bli ett byggmöte med Eltel efter semestern där dom får redogöra för vilken tidplan som gäller för färdigställande av hela nätet. Men Håsjö bör ju gå att koppla in ganska snart, bara Telia gjort det dom ska.